OliveMagazine

Σαρδέλες µε ντοµάτα στο φούρνο

Σαρδέλες µε ντοµάτα στο φούρνο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • λίγο μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό, ξηρό (όχι ρετσίνα)
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε σε μπολ με το σκόρο. Προσθέτετε ό,τι μυρωδικό έχετε (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι), το χυμό του λεμονιού, λίγο μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνετε τις μισές ντομάτες, επάνω τοποθετείτε τις σαρδέλες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις υπόλοιπες ντομάτες. Προσθέτετε το κρασί και περιχύνετε με ελαιόλαδο.

Ψήνετε τις σαρδέλες στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα µε το μέγεθος της σαρδέλας). Ιδανικό ταίριασμα κάνει με τσιγαριαστά χόρτα και επιπλέον μπόλικο σκορδάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο