Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε σε μπολ με το σκόρο. Προσθέτετε ό,τι μυρωδικό έχετε (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι), το χυμό του λεμονιού, λίγο μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνετε τις μισές ντομάτες, επάνω τοποθετείτε τις σαρδέλες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις υπόλοιπες ντομάτες. Προσθέτετε το κρασί και περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις σαρδέλες στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα µε το μέγεθος της σαρδέλας). Ιδανικό ταίριασμα κάνει με
τσιγαριαστά χόρτα και επιπλέον μπόλικο σκορδάκι.