OliveMagazine

Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε αμπελόφυλλα

Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε αμπελόφυλλα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό σαρδέλες, μεγάλες
  • 2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • αμπελόφυλλα ζεματισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά. Τις ξεπλένετε, τις σουρώνετε και τις ανοίγετε μία μία σαν πεταλούδα.

Χτυπάτε στο μίξερ το μπαγιάτικο ψωμί να γίνει ψίχουλα και το ανακατεύετε με το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, το σκόρδο και δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι.

Μοιράζετε τη γέμιση στα ψαράκια, τα αλατοπιπερώνετε , τα κλείνετε και τα τυλίγετε ένα ένα με ζεματισμένο αμπελόφυλλο. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι, ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τις σερβίρετε με ντοματίνια και μαύρες ελιές.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις γεμιστές σαρδέλες στα κάρβουνα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr