OliveMagazine

Σαρδέλες γεμιστές

Σαρδέλες γεμιστές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
  • 250γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, ψιλοτριμμένη
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μικρές σταφίδες μαύρες
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανοίγετε τις σαρδέλες και τρίβοντας ελαφρώς το δάκτυλο σας πάνω-κάτω στη ράχη για να μαλακώσει η σάρκα, αφαιρείτε το κόκαλο χωρίς να αφαιρέσετε την ουρά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ψίχα του ψωμιού με τη γραβιέρα, το σκόρδο, το μαϊντανό, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Προσθέτετε αλατοπίπερο και ανακατεύετε να ενωθεί η γέμιση. Κρατάτε στην άκρη μισό φλιτζάνι από τη γέμιση.

Αλείφετε τις ανοιγμένες σαρδέλες με ελαιόλαδο και τοποθετείτε ½ κουταλάκι γλυκού γέμιση στην άκρη του κεφαλιού. Τυλίγετε την σαρδέλα σε ρολό ξεκινώντας από το κεφάλι και προχωρώντας προς την ουρά. Τοποθετείτε τις γεμιστές σαρδέλες σε ταψί έτσι ώστε να ακουμπάνε μεταξύ τους και οι ουρίτσες τους να μένουν όρθιες.

Περιχύνετε τις σαρδέλες με το κρασί και το λάδι και σκορπάτε από πάνω τη γέμιση που κρατήσατε. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό με φέτες λεμονιού και συνοδεύετε με χωριάτικη σαλάτα.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με άλλα αρωματικά της αρεσκείας σας, όπως φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, άνηθο ή βασιλικό.


Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γραβιέρα με άλλα πικάντικα τυριά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο