OliveMagazine

Σαρδέλες σεβίτσε

Σαρδέλες σεβίτσε

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 σαρδέλες πολύ φρέσκες
  • 4 κουτ. σούπας αλάτι ημίχονδρο
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις σαρδέλες ολόκληρες με το χοντρό αλάτι και τις βάζετε σε τάπερ στο ψυγείο για 3 ώρες.

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε και αυτά στο ψυγείο.

Ανοίγετε και καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κόκκαλο, αφήνοντας το δέρμα. Τις ξεπλένετε, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, βάζετε μέσα στην καθεμία από 1 κουταλιά της σούπας μίγμα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr