OliveMagazine

Σαρδέλες στον φούρνο

Σαρδέλες στον φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:10
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 λεμόνια, τον χυμό τους
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι ρίγανη ξερή
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες , τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και τις ψήνουμε για περίπου 10΄.

Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε όμορφα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο