OliveMagazine

Σαρδελάκια στο φούρνο

Σαρδελάκια στο φούρνο

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις σαρδέλες και αφαιρείτε τα κεφάλια. Τρίβετε ελαφρώς το δάκτυλο σας πάνω-κάτω στη ράχη για να μαλακώσει η σάρκα, στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη σάρκα κατά μήκος στο κόκκαλο και το αφαιρείτε.

Πλένετε καλά τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε μισή ώρα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα ταψί απλώνετε τα σαρδελάκια με τη ράχη προς τα επάνω, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά προσέχοντας να μην παραψήσετε τα σαρδελάκια, διαφορετικά δεν θα βγουν ζουμερά και θα χάσουν τη γεύση τους.

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, που θα τις απλώσετε πάνω από τα σαρδελάκια, έτσι ώστε όσο ψήνονται να διατηρηθούν ζουμερά από τους χυμούς της ντομάτας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο