OliveMagazine

Σαρλότα με μήλα

Σαρλότα με μήλα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. μήλα Γκόλντεν
  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ Calvados
  • 300γρ. ψωμί του τοστ άσπρο, μπαγιάτικο
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
  • 50γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια. Τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα ραντίζετε με το λικέρ και αφήνετε να εξατμιστεί. Όταν μαλακώσουν, τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές και κόβετε τις μισές σε τρίγωνα και τις υπόλοιπες στη μέση. Καλύπτετε τον πάτο μιας φόρμας χωρίς τρύπα (να χωράει μισό λίτρο νερό) με βουτυρωμένα τρίγωνα ψωμιού και τα τοιχώματα με τα μακρόστενα κομμάτια, έτσι ώστε να μισοκαλύπτουν το ένα το άλλο.

Ανακατεύετε τα μήλα, τα αμύγδαλα και τη μαρμελάδα και ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα, πάνω στο ψωμί. Σκεπάζετε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τρίγωνα.

Ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά. Αναποδογυρίζετε με προσοχή τη σαρλότα σε μία πιατέλα και τη σερβίρετε χλιαρή.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό κρέμα ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με ελάχιστη ζάχαρη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο