OliveMagazine

Σεβίτσε γαρίδας σαν «σαγανάκι»

Σεβίτσε γαρίδας σαν «σαγανάκι»

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:90 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 φρέσκες γαρίδες Νο 3
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ½ μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50γρ. φέτα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη κρατώντας τα κεφάλια. Χαράζετε την πλάτη οριζόντια και αφαιρείτε το εντεράκι.

Στερεώνετε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Εκεί ρίχνετε τα κεφάλια και τα πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Αλατίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε και αυτές στο μπολ ανακατεύοντας καλά. Τις αφήνετε για 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε την τριμμένη ντομάτα με τα μυρωδικά, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον πελτέ και αλατίζετε.

Σε μια πιατέλα που χωράει τις γαρίδες σε μονή στρώση απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε τις γαρίδες και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τυλίγετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά ή μέχρι 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε περιχύνοντας με το ελαιόλαδο, τη φέτα τριμμένη και πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο