OliveMagazine

Σεβίτσε σε 3 χυμούς εσπεριδοειδών, με λαβράκι, γαρίδες και αβοκάντο

Σεβίτσε σε 3 χυμούς εσπεριδοειδών, με λαβράκι, γαρίδες και αβοκάντο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. φιλέτο λαβράκι φρέσκο, χωρίς δέρμα και κοκάλα, σε κύβους 1-1½ εκ.
  • 600γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι
  • χυμό από 5 λάιμ
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • χυμό από 3 μικρά πορτοκάλια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 αβοκάντο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • ½ αγγούρι, καθαρισμένο, σε μικρούς κύβους
  • ψημένες τορτίγιες, για το σερβίρισμα
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα τρία είδη χυμών. Ρίχνετε τους κύβους του ψαριού και τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο, αδειάζετε τους χυμούς και τους πετάτε. Προσθέτετε στο μπολ το κρεμμύδι, τις πιπερίτσες, τον κόλιανδρο, την ντομάτα και το αγγούρι.

Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε μικρούς κύβους και το προσθέτετε στο μπολ. Ραντίζετε το σεβίτσε με το χυμό λάιμ και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε με τις ψημένες τορτίγιες κομμένες σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο