Διαδικασία
Για τον κόκορα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κόκορα για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί για 2 λεπτά, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να μαγειρευτούν για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
Προσθέτετε το σέλινο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμα. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο ζωμό ακόμα.
Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους, το κορνφλάουρ, το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία οι κρόκοι. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με την κάππαρη, το μαϊντανό και κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν.
Αφήνετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιάτα.
Φωτογραφία: Σταύρος Πεχλιβανίδης - Ελένη Πεταλίδου (Majeriko)
Tips
Δεν αφήνετε το φαγητό σε δυνατή φωτιά να βράζει για αρκετή ώρα γιατί το αβγολέμονο θα κόψει.