OliveMagazine

Σελινόριζα και ρέβα αλά πολίτα

Σελινόριζα και ρέβα αλά πολίτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 σελινόριζες μεγάλες
  • 2 ρέβες μεγάλες
  • 4 καρότα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του νερού ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις σελινόριζες και τις ρέβες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε μόνα τους για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της σελινόριζας, της ρέβας και του καρότου. Τα ανακατεύετε προσεκτικά κάθε τόσο, ώστε να σοταριστούν από όλες τις πλευρές.

Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε περίπου για 35-40 λεπτά και μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά, αλλά να μείνουν και τραγανά. Τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και τελειώνετε ρίχνοντας τον ψιλοκομμένο άνηθο, αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι και το σερβίρετε.

Τρώγεται και ζεστό και κρύο και μπορεί να συνοδευτεί πολύ καλά με μαύρες ελιές θρούμπες.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr