OliveMagazine

Σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί

Σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 70ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 300γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 400γρ. σελινόριζα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα λαχανικά και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τον αρακά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ζεστό ζωμό ή νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.

Όταν είναι έτοιμο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και σερβίρετεαμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr