OliveMagazine

Σελινόριζα με μικρά κρεμμυδάκια αλά πολίτα

Σελινόριζα με μικρά κρεμμυδάκια αλά πολίτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2- 3 σελινόριζες (1.200γρ.) καθαρισμένες και πλυμένες
  • 4 καρότα καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
  • 4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
  • 30 κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρι), καλά καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τα λαχανικά σας, τα καθαρίζετε και τα πλένετε καλά. Κόβετε τη σελινόριζα σε χοντρές φέτες και, μετά, κάθε φέτα την κόβετε στη μέση. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν, ρίχνετε τα μικρά κρεμμυδάκια και τα φέρνετε 2-3 βόλτες.

Ρίχνετε το καρότο και τη σελινόριζα και τα ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε το σέλινο. Συμπληρώνετε νεράκι ίσα ίσα να σκεπαστούν τα υλικά, αλατίζετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί καλά για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν.

Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Συνήθως τις αγκινάρες μαγειρεύουμε αλα πολίτα, χωρίς αβγολέμονο ή ντομάτα δηλαδή, μόνο με λεμονάκι και μια απλή σαλτσούλα από το λάδι του φαγητού και το λεμόνι. Πολλοί τη δένουν με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr