OliveMagazine

Σελινόριζες με ντοματοπελτέ και πορτοκάλι

Σελινόριζες με ντοματοπελτέ και πορτοκάλι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. σελινόριζες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • χυμό από 2 πορτοκάλια + 1 μικρή πορτοκαλόφλουδα
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300ml νερό
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Ρίχνετε τον χυμό των πορτοκαλιών, την πορτοκαλόφλουδα, το μπαχάρι, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε. Αν θέλετε πιο μαλακές τις σελινόριζες, τις μαγειρεύετε για λίγο παραπάνω. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό και αρκετή από τη σάλτσα τους.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr