OliveMagazine

Σιουφιχτά με πέστο μπρόκολο

Σιουφιχτά με πέστο μπρόκολο

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα σιουφιχτά

  • 1 πακέτο σιουφιχτά μακαρόνια ή άλλα στριφτά ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για το πέστο μπρόκολο

  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. σούπας μπούκοβο
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό
  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα σιουφιχτά μακαρόνια μέσα σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά περίπου. Κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν και στραγγίζετε. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε προσεχτικά μέχρι να αλειφθούν καλά και να μην κολλάνε μεταξύ τους και τα κρατάτε στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε το πέστο βράζετε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 4 λεπτά. Στραγγίζετε και κρυώνετε με κρύο νερό. Θα χρησιμοποιήσετε μόνο τα μπουκέτα του μπρόκολου.

Βάζετε στο μπλέντερ το μισό μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο και πολτοποιείτε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το πέστο, το υπόλοιπο μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Πρόσθετε τα σιουφιχτά μακαρόνια και ανακατεύετε πολύ καλά, να καλυφθούν από το πέστο.Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τριμμένη γραβιέρα, φύλλα μαϊντανού, φιστίκι Αιγίνης, μπούκοβο και ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr