OliveMagazine

Σιροπιαστά ταχινοπιτάκια με αγάυη

Σιροπιαστά ταχινοπιτάκια με αγάυη

Μερίδες:για 30-40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ταχίνι
  • 300ml νερό
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη
  • 700γρ. αλεύρι μαλακό
  • 25γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 50ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το ταχίνι με το νερό και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα.

Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιείτε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσθέτετε και τις σταφίδες αν χρησιμοποιήσετε.

Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοτας απόσταση 2εκ. μεταξύ τους και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Βγάζετε τα ταχινοπιτάκια από τον φούρνο και τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα στο χλιαρό σιρόπι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο