OliveMagazine

Σις κεμπάπ

Σις κεμπάπ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κεμπάπ

  • ½ κιλό κιμά αρνίσιο χοντροκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο κομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/8 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) τριμμένο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • φέτες ψωμιού ψημένες με ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 6 φέτες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στο μπλέντερ το τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το καρδάμωμο και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.

Βάζετε σε μπολ τον κιμά, προσθέτετε τον πολτό των μπαχαρικών, αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθετε μικρές μπάλες και τις περνάτε ανά τρεις σε καλαμάκι. Ψήνετε στο γκριλ για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τοποθετείτε τα καλαμάκια σε πιάτα ή σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τις φέτες ψωμιού, κρεμμύδι, δυόσμο, και μία φέτα λεμόνι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr