OliveMagazine

Σιφνέικη ρεβιθάδα

Σιφνέικη ρεβιθάδα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:7:0'
Έτοιμο σε:7:20'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό. Την επομένη, τα ξεπλένετε και τα τρίβετε σε μια πετσέτα κουζίνας να φύγουν τα πολλά φλούδια.

Βάζετε τα ρεβίθια σε μια πήλινη κατσαρόλα ή γάστρα με καπάκι, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουτε. Συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να είναι 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια. Κλείνετε με το καπάκι.

Ρίχνετε 1 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο-λίγο νερό μέχρι πάρετε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το πλάθετε μακρόστενο με τα χέρια και το κολλάτε γύρω-γύρω στο καπάκι για να σφραγιστεί το σκεύος. Ψήνετε στον φούρνο στους 100-120οC για περίπου 7 έως 8 ώρες μέχρι να μελώσει το φαγητό.

Ανοίγετε το καπάκι και μοιράζετε τη ρεβιθάδα σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr