OliveMagazine

Σκοπελίτικη τυρόπιτα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα

Μερίδες:για 4 τυρόπιτες
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το φύλλο

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για φύλλο
  • 1 φλιτζάνι νερό (περίπου)
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση

  • 500-600γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, το ξίδι και το νερό μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθετε μπαλάκια.

Τα αφήνετε για 1-2 ώρες σε αλευρωμένο μπολ και κατόπιν τα ανοίγετε σε μεγάλα, λεπτά φύλλα, πασπαλίζοντας την επιφάνεια εργασίας με νισεστέ για να ανοίξουν πιο εύκολα.

Περιχύνετε περιμετρικά την επιφάνεια κάθε φύλλου με λάδι και πασπαλίζετε με τη φέτα, τον άνηθο (αν χρησιμοποιήσετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τυλίγετε σε ρολό. Κατόπιν, στρίβετε το κάθε ρολό σε σαλιγκάρι.

Τηγανίζετε τις τυρόπιτες μία μία σε τηγάνι με καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και τις σερβίρετε ζεστές πριν κρυώσουν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr