Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε μια χαμηλή και φαρδιά, πυρίμαχη κατσαρόλα με αποσπώμενο χερούλι (που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις βάζετε στην κατσαρόλα (αν δεν χωρούν όλες μαζί τις βάζετε ανά δύο) και τις ροδίζετε καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις ακουμπάτε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τις αντζούγιες, το θυμάρι και το κρασί. Αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις και βάζετε ξανά τις μπριζόλες στην κατσαρόλα. Μεταφέρετ την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Για την πολέντα: βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, προσθέτετε την πολέντα πασπαλιστά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, το βούτυρο και τα μυρωδικά. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.
Μοιράζετε την πολέντα σε μεγάλα πιάτα, τοποθετείτε από μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τις μπριζόλες και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση