Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε μέσα τη γλυκιά πάπρικα.
Ακουμπάτε τα φιλέτα στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους), γυρίζοντάς τα 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά, πάντα με το τηγάνι σκεπασμένο.
Βγάζετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει (περίπου 15 λεπτά).
Προσθέτετε το
ξίδι , το σκόρδο, το πετιμέζι και το βασιλικό. Ανακατεύετε και επαναφέρετε τα φιλέτα στο τηγάνι. Τα γυρίζετε για να καλυφθούν από τη σάλτσα και τα σιγοβράζετε στη σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές.