OliveMagazine

Σκορδάτο χοιρινό στο τηγάνι

Σκορδάτο χοιρινό στο τηγάνι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαχνό χοιρινό
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Παίρνετε το κρέας και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε μπουκίτσες στο μέγεθος που έχουν τα μικρά καρύδια. Βάζετε τις σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες μέσα στο μπλέντερ μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Τα αλέθετε ώσπου να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Ρίχνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις μπουκίτσες του κρέατος μαζί με τους κόκκους του πιπεριού και το λιωμένο σκόρδο. Σοτάρετε το κρέας ώσπου να ροδοκοκκινίσει καλά. Αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή-τουλάχιστον 10 λεπτά καλό ψήσιμο μαζί με καλό ανακάτεμα. Σβήνετε με το κρασί και αλατίζετε.

Αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση και να μειωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Συμπληρώνετε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ώσπου να μείνει ελάχιστη σάλτσα.

Σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα και συνοδεύετε με άσπρα φασόλια ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο