OliveMagazine

Σκορδαλιά με πατάτα

Σκορδαλιά με πατάτα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5-10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες, μεσαίο μέγεθος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ξίδι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και βράζετε τις πατάτες. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε, όσο είναι ακόμη ζεστές, από τη μηχανή του πουρέ.

Καθαρίζετε το σκόρδο και το κοπανίζετε μαζί με το αλάτι, μέσα σε ξύλινο γουδί, μέχρι να πολτοποιηθεί.

Προσθέτετε το μίγμα στον πουρέ και το δουλεύετε καλά. Αν θέλετε, ρίχνετε και ένα ολόκληρο φρέσκο αβγό. Τη δουλειά αυτή μπορείτε να την κάνετε άνετα και στο μίξερ. Όσο δουλεύετε το μίγμα, ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι μαζί με λίγο ξίδι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι ή ξίδι.

Tips

Και μια μικρή παραλλαγή: Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το αλάτι και τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό. Προσθέτετε ζεστές τις βρασμένες και ξεφλουδισμένες πατάτες και ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι με το ξίδι εναλλάξ. Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε αν θέλετε λίγο ακόμη ξίδι ή αλάτι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr