OliveMagazine

Σκορδομακάρονα με ξινομυζήθρα

Σκορδομακάρονα με ξινομυζήθρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ από ντοματάκια Σαντορίνης
  • ξινομυζήθρα ή γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν al dente.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να μαυρίσουν. Τις βγάζετε από το λάδι και τις πετάτε. Ρίχνετε μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τον πελτέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο αρωματισμένο λάδι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα μαζί με μπόλικο πιπέρι και ξινομυζήθρα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr