OliveMagazine

Σκοτσέζικα αυγά

Σκοτσέζικα αυγά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 κιλό χοιρινά λουκάνικα
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας νισεστέ
  • 4 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • σος ντομάτας, για το σερβίρισμα
  • Για το πανάρισμα

  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετούμε τα 6 αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, τη βάζουμε στη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά από τη στιγμή που πάρει βράση το νερό. Κρυώνουμε τα αυγά και τα ξεφλουδίζουμε.

Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι για να γίνουν κιμάς. Ανακατεύουμε τον κιμά λουκάνικου, τον χοιρινό κιμά, το ξίδι, τη μουστάρδα, το νισεστέ, το φασκόμηλο και το θυμάρι μαζί με αλάτι και πιπέρι μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη. Σε μια μεμβράνη βάζουμε μια δόση κιμά και δημιουργούμε μια πιτούλα. Σε κάθε πιτούλα βάζουμε από ένα μαγειρεμένο αυγό και τυλίγουμε με τον κιμά για να το καλύψει τελείως. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 5 φορές. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα πιάτο και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.

Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ρυθμίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το λάδι να κάψει. Βάζουμε το χτυπημένο αυγό με το γάλα σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Παίρνουμε κάθε μπαλίτσα και την περνάμε από το αυγό να καλυφθεί εντελώς, μετά στο αλεύρι, στη φρυγανιά, στη συνέχεια πάλι στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και ψηθεί το κρέας μέχρι μέσα, για περίπου 7 λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με σος ντομάτας ή, αν θέλουμε, με γλυκόξινη σος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο