OliveMagazine

Σκουμπρί ημίπαστο

Σκουμπρί ημίπαστο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα σκουμπρί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι μαύρο, χοντροσπασμένους
  • 4 κουτ. σούπας αλάτι ημίχονδρο
  • 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μίγμα μπαχαρικών (όπως ταντούρι, κάρι ή μιξ παστουρμά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα σχετικά βαθύ γυάλινο μπολ στρώνετε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και αν θέλετε με ½ κουταλάκι του γλυκού μίγμα μπαχαρικών σε κάθε φιλέτο.

Πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ζάχαρη, κλείνετε με ένα καπάκι και αφήνετε τα φιλέτα για 3 ώρες ( μέχρι να βγάλουν λίγα υγρά). Τα ξεπλένετε με νερό και τα στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες (ιδανικά για 24 ώρες).

Ψήνετε το σκουμπρί στη σχάρα, σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε με πατατοσαλάτα ή χόρτα βραστά, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και μπόλικο λεμόνι ή λαδολέμονο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr