OliveMagazine

Σκουμπρί στα κάρβουνα με κρεμμύδι

Σκουμπρί στα κάρβουνα με κρεμμύδι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σκουμπρί
  • λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το λαδολέμονο

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα ψάρια, τα αλατοπιπερώνετε και τα λαδώνετε καλά.

Τα ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή εναλλακτικά στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά παραπάνω από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν αλλά να μη στεγνώσουν. Σερβίρετε το σκουμπρί ζεστό με λαδολέμονο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαϊντανό.

Για το λαδολέμονο: Χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή, συνεχή ροή, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, χτυπάτε και περιχύνετε με λίγη ποσότητα το ψάρι ή το μεταφέρετε σε μπολάκι να βάζει ο καθένας όσο θέλει.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο