Διαδικασία
Καθαρίζετε τα
ψάρια, τα αλατοπιπερώνετε και τα λαδώνετε καλά.
Τα ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή εναλλακτικά στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά παραπάνω από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν αλλά να μη στεγνώσουν. Σερβίρετε το σκουμπρί ζεστό με λαδολέμονο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαϊντανό.
Για το λαδολέμονο: Χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή, συνεχή ροή, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, χτυπάτε και περιχύνετε με λίγη ποσότητα το ψάρι ή το μεταφέρετε σε μπολάκι να βάζει ο καθένας όσο θέλει.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση