OliveMagazine

Σοκολατένια ποπκόρν

Σοκολατένια ποπκόρν

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1/3 κούπας καλαμπόκι για ποπ κορν
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 150γρ. σοκολάτα λιωμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το καλαμπόκι. Σκεπάζετε με το καπάκι και μόλις αρχίσουν να σκάνε τα σποράκια, κουνάτε την κατσαρόλα μπρος πίσω, πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Όταν σκάσουν όλα τα σποράκια, μεταφέρετε το ποπκόρν σε ένα μπολ.

Περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά αλλά καλά, μέχρι να δείτε ότι έχουν καλυφθεί όλα με σοκολάτα.

Αδειάζετε τα σοκολατένια ποπκόρν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα απλώνετε καλά, τα βάζετε στο ψυγείο για 5 λεπτά και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Όταν θα τα σερβίρετε στα παιδιά, μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα για χρώμα λίγα σοκολατένια κουφετάκια και λίγα μικρά ζαχαρωτά.


Αντί να φτιάξετε ποπκόρν, μπορείτε να πάρετε έτοιμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο