OliveMagazine

Σοκολατένια cupcakes

Σοκολατένια cupcakes

Μερίδες:για περίπου 20 κεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 4 αβγά
  • 230γρ. ηλιέλαιο
  • 100γρ. νερό
  • Για τη βουτυρόκρεμα

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • χρωματιστή τρούφα για τη διακόσμηση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και τοποθετείτε χάρτινες θήκες για cupcakes μέσα σε 2 ειδικά ταψάκια με δώδεκα υποδοχές για cupcakes.

Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το ηλιέλαιο και το νερό και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μοιράζετε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνετε στο φούργο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Για τη βουτυρόκρεμα: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και ρίχνετε το γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλας ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε τα cupcakes. Πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα ζαχαροπλαστικής και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr