OliveMagazine

Σοκολατένια shortbread cookies

Σοκολατένια shortbread cookies

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4½ φλιτζάνια κακάο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι 20x30εκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα ξηρά υλικά (αλεύρι, κακάο, κανέλα, αλάτι και μαγειρική σόδα). Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμα.

Απλώνετε το μίγμα στο ταψάκι (είτε με σπάτουλα, είτε με τα χέρια) και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια το τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Μεταφέρετε σε μία σχάρα, κόβετε σε μερίδες όσο είναι ζεστό και πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο