OliveMagazine

Σοκολατένιος κορμός με φρουί γλασέ

Σοκολατένιος κορμός με φρουί γλασέ

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 150γρ. κακάο εκλεκτής ποιότητας
  • 150γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ
  • 150γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 200γρ. μαργαρίνη
  • 4-5 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
  • μερικά κερασάκια φρουί γλασέ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφήνετε τη μαργαρίνη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τη ρίχνετε στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά ρίχνετε το κακάο κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ένα αφράτο, ομοιογενές, σοκολατένιο μίγμα. Ρίχνετε το μπράντι, δουλεύετε το μίγμα λίγο ακόμα, το αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ και το κρατάτε στην άκρη.

Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια καθώς και τα μπισκότα και τα ανακατεύετε όλα με το αφράτο μίγμα του κακάο, μαζί και τα κομματάκια φρουί γλασέ. Το βάζετε μίγμα σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ στρωμένη με διαφανή μεμβράνη και το κρυώνετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το φυλάτε στο ψυγείο.

Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε τις δύο κουταλιές της σούπας κονιάκ, το μισό φλιτζάνι του καφέ φρέσκο γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε, αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει. Αλείφετε τον κορμό με το μίγμα και διακοσμείτε με κερασάκια φρουί γλασέ. Συνοδεύετε τον κορμό με ζεστό καφέ και παγωμένο τσίπουρο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr