OliveMagazine

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Μερίδες:για ένα ταψί διαμέτρου 23-24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
  • 150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.

Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr