OliveMagazine

Σολομός στο πακέτο με λαχανικά και μυρωδικά

Σολομός στο πακέτο με λαχανικά και μυρωδικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού φρέσκου
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 λεμόνι, σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, το καρότο, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού,αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και τα αλείφετε με λάδι.

Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και βάζετε από ένα φιλέτο στη μέση της λαδόκολλας. Σκεπάζετε με το μίγμα των λαχανικών και ροδέλες λεμονιού. Περιχύνετε το καθένα με μία κουταλιά κρασί και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Κλείνετε τα πακέτα χαλαρά, διπλώνοντας όμως το χαρτί δύο τρεις φορές ώστε να κλείσουν ερμητικά. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στα πακέτα από 1 φλιτζάνι μισοβρασμένα ζυμαρικά (π.χ. Φιογκάκια) ανακατεμένα με λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr