OliveMagazine

Σολομός τεριγιάκι

Σολομός τεριγιάκι

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
  • 100ml σόγια σος
  • 100ml ιαπωνικό γλυκό κρασί μαγειρικής mirin
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • φυτικό λάδι
  • λίγο αλεύρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την σόγια σος, το mirin, τη ζάχαρη και το τζίντζερ και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Αλατίζετε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα.

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.

Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό ή γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr