OliveMagazine

Σολομός τυλιχτός με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας

Σολομός τυλιχτός με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 λωρίδες
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 6 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι, σε φέτες για γαρνιτούρα
  • σαλάτα πολύχρωμη για γαρνιτούρα
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αναμιγνύετε 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με λίγο από το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλείφετε τα φιλέτα του σολομού με ένα πινέλο.

Τυλίγετε το κάθε φιλέτο με δύο φέτες μπέικον, τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα μουστάρδας αναμιγνύοντας την υπόλοιπη μουστάρδα με το υπόλοιπο μέλι και το γιαούρτι.

Σερβίρετε το σολομό με λίγη από τη σάλτσα μουστάρδας και ανάμικτη σαλάτα. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr