OliveMagazine

Σορμπέ λεμονιού

Σορμπέ λεμονιού

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ζάχαρη
  • 750ml νερό
  • 250ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα τους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Δουλεύετε το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να αποκτήσει υφή γρανίτας. Τη μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη.

Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρια σαμπάνιας ή σε μπολ και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες μπορείτε να καραμελώσετε, αν θέλετε, για πιο γλυκιά και ήπια γεύση.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr