OliveMagazine

Σορμπέ λεμόνι

Σορμπέ λεμόνι

Μερίδες:6-7
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ζάχαρη
  • 350ml νερό
  • 25ml τσίπουρο ή τζιν
  • 125ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα τους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο 2-3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει.

Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια κόβοντας σε μπάλες με το σκουπ του παγωτού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr