OliveMagazine

Σορμπέ πεπόνι με ροζ πιπέρι

Σορμπέ πεπόνι με ροζ πιπέρι

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 850γρ. πεπόνι
  • 60γρ. γάλα σκόνη
  • 150ml νερό
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κουτ. γλυκού (3γρ.) ροζ πιπέρι σε κόκκους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το πεπόνι στα δύο, αδειάζετε τη σάρκα και κρατάτε τις δύο “κούπες” της φλούδας στην κατάψυξη γιατί θα τις χρειαστείτε στο σερβίρισμα.

Φτιάχνετε το σορμπέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν.

Αφού βράσει το μίγμα και γίνει σιρόπι, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το βάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Βάζετε το πεπόνι στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Προσθέτετε το σιρόπι και τα χτυπάτε όλα μαζί για 2 λεπτά.

Θρυμματίζετε τους κόκκους του πιπεριού και τους ρίχνετε στο μίγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε σκεύος κατάλληλο και το συντηρείτε στην κατάψυξη για να παγώσει καλύτερα μέχρι να το σερβίρετε.

Σερβίρισμα: Βγάζετε τις «κούπες» πεπονιού από την κατάψυξη και σερβίρετε το σορμπέ σε μπαλίτσες μέσα σε αυτές.

Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Tips

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 60γρ γάλακτος σε σκόνη με λευκό ρούμι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr