OliveMagazine

Σορμπέ ροδάκινο

Σορμπέ ροδάκινο

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.

Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο