OliveMagazine

Σουβλάκια κοτόπουλου με σουσάμι και σαλάτα αβοκάντο

Σουβλάκια κοτόπουλου με σουσάμι και σαλάτα αβοκάντο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, σε λωρίδες
  • 2 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγο καρδάμωμο κοπανισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σαλάτα

  • 1 αβοκάντο, σε καρεδάκια
  • 1 αγγούρι μικρό, σε καρεδάκια
  • 1 πιπερίτσα καυτερή μικρή, ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αναμιγνύετε σε μπολ το σουσάμι με το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το σησαμέλαιο και λίγο αλατοπίπερο.

Ρίχνετε μέσα στο μίγμα που ετοιμάσατε το κοτόπουλο και το γυρίζετε για να καλυφθεί παντού.

Ύστερα το περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια (βρεγμένα από πριν για να μην καούν στο ψήσιμο) και ψήνετε τα σουβλάκια στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Περιχύνετε τo αβοκάντο με το χυμό του λεμονιού, προσθέτετε το αγγούρι, ραντίζετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και αλάτι. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο