souvlakia kotopoulou
clock icon
35'

Σουβλάκια κοτόπουλου με χαλούμι και ντοματίνια

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μεγάλους κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε τετράγωνα κομμάτια
  • 300γρ. χαλούμι, σε μεγάλους κύβους
  • 24 ντοματίνια
  • 6 πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
  • 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκια μουσκεμένα σε νερό για 20 λεπτά
  • Για τη σάλτσα δυόσμου και τη μαρινάδα:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα δυόσμου, ιδανικά για το κυριακάτικο bbq με φίλους.

Ετοιμάζετε τη σος δυόσμου πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Τοποθετείτε τους κύβους του κοτόπουλου σε μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τρεις κουταλιές από τη σος δυόσμου και τέσσερις κουταλιές από το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Χωρίζετε όλα τα υλικά σε δώδεκα μέρη και τα περνάτε εναλλάξ στα καλαμάκια έτσι ώστε να έχει το κάθε καλαμάκι την ίδια ποσότητα και ποικιλία.

Ανάβετε το γκριλ του φούρνου και λαδώνετε τη σχάρα. Όταν κάψει η σχάρα, τοποθετείτε τα σουβλάκια και τα ψήνετε γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα σουβλάκια πάνω στις πίτες και γαρνίρετε με τη σος δυόσμου ανακατεμένη με το υπόλοιπο γιαούρτι.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη σος δυόσμου πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Τοποθετείτε τους κύβους του κοτόπουλου σε μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τρεις κουταλιές από τη σος δυόσμου και τέσσερις κουταλιές από το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βήμα 3

Χωρίζετε όλα τα υλικά σε δώδεκα μέρη και τα περνάτε εναλλάξ στα καλαμάκια έτσι ώστε να έχει το κάθε καλαμάκι την ίδια ποσότητα και ποικιλία.

Βήμα 4

Ανάβετε το γκριλ του φούρνου και λαδώνετε τη σχάρα. Όταν κάψει η σχάρα, τοποθετείτε τα σουβλάκια και τα ψήνετε γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τα σουβλάκια πάνω στις πίτες και γαρνίρετε με τη σος δυόσμου ανακατεμένη με το υπόλοιπο γιαούρτι.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος