Διαδικασία
Για το ντιπ: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.
Για τα σουβλάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φρέσκα μυρωδικά, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια περνάτε εναλλάξ τα λαχανικά, φροντίζοντας σε κάθε σουβλάκι να υπάρχουν όλες οι γεύσεις και τα χρώματα.
Ψήνετε σε
μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα τακτικά για να ψηθούν από όλες τι πλευρές. Κατά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με το λαδόξιδο των βοτάνων, για να μη στεγνώσουν και να πάρουν γεύσεις και αρώματα. Σερβίρετε ζεστά μαζί με το ντιπ γιαουρτιού.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Tips
Εναλλακτικά, ψήστε τα σουβλάκια σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.