OliveMagazine

Σουβλάκια με γαρίδες τυλιγμένες σε προσούτο

Σουβλάκια με γαρίδες τυλιγμένες σε προσούτο

Μερίδες:για 8 σουβλάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 32 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 16 φέτες προσούτο
  • Για τη σάλτσα

  • 2 μάνγκο ώριμα, καθαρισμένα
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε την κάθε φέτα προσούτο στη μέση. Διπλώνετε τις γαρίδες σε μισοφέγγαρο και τις τυλίγετε με ένα κομμάτι προσούτο.

Περνάτε τέσσερις γαρίδες σε κάθε ξυλάκι για σουβλάκι. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα, στο τηγάνι ή στο φούρνο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το προσούτο.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση όπως σας αρέσει.

Σερβίρετε τα σουβλάκια γαρίδας συνοδεύοντας με τη σάλτσα μάνγκο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr