OliveMagazine

Σουβλάκια με μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές και χαλούμι

Σουβλάκια με μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές και χαλούμι

Μερίδες:για 8 σουβλάκια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 λεπτές φέτες μελιτζάνας
  • 3 πιπεριές κόκκινες, ψημένες και αποφλοιωμένες (από βάζο)
  • 250γρ. χαλούμι, σε κύβους των 15-20γρ.
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λαδώνετε και αλατίζετε τις μελιτζάνες και κατόπιν τις ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τόσο που να τυλίγονται.

Μόλις κρυώσουν τις απλώνετε στον πάγκο σας, προσθέτετε από ένα κομμάτι πιπεριά πάνω στην καθεμία και τις τυλίγετε σφιχτά σε ρολά.

Περνάτε στα ξυλάκια για σουβλάκια από τρία ρολά μελιτζάνας εναλλάξ με τρία κομμάτια χαλούμι.

Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα και από τις δύο μεριές μέχρι να μαλακώσει το χαλούμι. Τα σερβίρετε μαζί με σάλτσα pesto που τους ταιριάζει πολύ.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr