Διαδικασία
Για τα σουβλάκια: Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και κάνετε έναν πηχτό χυλό. Αλευρώνετε τα
μύδια με επιπλέον αλεύρι, τα περνάτε ανά πέντε σε κάθε καλαμάκι και τα βουτάτε στο χυλό.
Ζεσταίνετε στο μεταξύ μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρετε αμέσως σκέτα ή με λίγη σκορδαλιά.
Για την πατατοσαλάτα: Κόβετε τις βρασμένες πατάτες σε ροδέλες ή σε μικρούς κύβους. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτετε στις πατάτες.
Ανακατεύετε τα υλικά του λαδόξιδου και περιχύνετε την πατατοσαλάτα. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, γαρνίρετε με τα φιλέτα της ξαρμυρισμένης σαρδέλας και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή