OliveMagazine

Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια

Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φύλλο δάφνης
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.

Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.

Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Τα ντοματίνια και τα μανιτάρια, αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε στις μεταλλικές σούβλες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr