OliveMagazine

Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:40 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20 γαρίδες μεγάλες
  • 2 λάιμ κομμένα στα τέσσερα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί μοσχάτο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Μετά περνάτε πέντε γαρίδες σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα σε μεσαία φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τα λάιμ στη σχάρα και γαρνίρετε με αυτά τις γαρίδες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr