OliveMagazine

Σουβλάκι γιαουρτλού κεφτέ

Σουβλάκι γιαουρτλού κεφτέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφτέ λουκάνικo, σε 4 κομμάτια
  • 4 πίτες για σουβλάκια
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 ντομάτες, κομμένες κάθετα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο σουμάκ
  • 2 λαδόκολλες κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε μια λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζετε εκεί τα λουκάνικα. Τα ψήνετε για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσετε μια δυο φορές για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε τη λαμαρίνα και γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ. Βγάζετε τα λουκάνικα από τη λαμαρίνα και απλώνετε τις πίτες και τις ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο για 4-5 λεπτά.

Βγάζετε τη λαμαρίνα, γυρίζετε τις πίτες και τις ντομάτες από την άλλη πλευρά, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και επαναφέρετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.

Για να σερβίρετε απλώνετε μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι στην πρώτη πίτα. Βάζετε στο κέντρο ένα κομμάτι ψημένο λουκάνικο, δύο ψημένες ντομάτες, λίγο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγο σουμάκ και τυλίγετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα σουβλάκια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος

Tips

Οι αφράτες, καλής ποιότητας πίτες θα δώσουν ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr