OliveMagazine

Σουγάνια Μυτιλήνης

Σουγάνια Μυτιλήνης

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια μεγάλα, ομοιόμορφα
  • Για τη γέμιση

  • 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300γρ. ρύζι για γεμιστά
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για να ζεματίσετε τα κρεμμύδια σας.

Ξεκινάτε με τα κρεμμύδια. Τα καθαρίζετε και τα χαράζετε κατά μήκος, έτσι ώστε η τομή να φτάνει σε βάθος μέχρι τη μέση του κρεμμυδιού.

Τα ζεματάτε για 4-5 λεπτά στο νερό που βράζει, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Μετά, ξεχωρίζετε ένα ένα τα φύλλα των κρεμμυδιών.

Φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα ταψάκι ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζετε με το μίγμα τα φύλλα των κρεμμυδιών ένα ένα, τόσο ώστε να κλείνει το άνοιγμα και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο κυκλικά, σε φαρδιά κατσαρόλα.

Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σκεπάζετε με νερό. Αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με τριμμένη φρέσκια ντομάτα και φέτα Μυτιλήνης.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr