OliveMagazine

Σουηδικά κεφτεδάκια – kottbullar

Σουηδικά κεφτεδάκια – kottbullar

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, ανάμικτο
  • 250ml γάλα
  • 75γρ. ψωμί λευκό, ψίχουλα
  • 1 αβγό
  • 1 κρεμμύδι
  • βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά σε λίγο βούτυρο. Ρίχνετε το ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψωμί με το γάλα, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθούν. Αν το μίγμα σας είναι πολύ σφιχτό προσθέστε λίγο νερό. Πλάθετε κεφτεδάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μια καλή ποσότητα βουτύρου και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με πατατοσαλάτα ή πουρέ πατάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr